søndag den 2. juni 2013

Appelsin cupcakes med to-farvet topping

Sikke en sommervarme i disse dage. Det indbyder egentlig ikke til kage, men denne cupcake er  frisk og luftig i det, og så kan man jo altid droppe toppingen, og i stedet putte et stykke mørk chokolade ned i midten af hver cupcake før de bages.

Ca. 16 stk. 
300 g sukker
4 æg
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
175 g smeltet smør
½-1 dl appelsinsaft (afhængig af smag)
Revet skal af 1 stor appelsin

Æg og sukker piskes hvidt og skummende med piskeris eller på køkkenmaskine. Mel, bagepulver og vanilje sigtes i dejen og den smeltede og afkølede smør hældes forsigtigt i sammen med appelsinsaft og skal. Bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 min. Brug en kødnål til at mærke om kagerne er færdige. Imens de køler godt af laves toppingen.

Vanilje-topping
250 g flormelis
70 g blødt smør
2 tsk. vaniljesukker
3-4 spsk. appelsinsaft og appelsinskal af 1 lille appelsin
(evt. 1 spsk. mælk eller fløde)

Smørret piskes sammen med noget af flormelissen og vaniljen. Kom appelsinsaft og skal i, og pisk godt. Reguler konsistensen med det sidste flormelis og evt. ekstra appelsinsaft/lidt mælk eller fløde.
Brug sprøjtepose til at dekorere kagerne. Jeg lavede to-farvet topping ved at hælde halvdelen af ovenstående vaniljetopping i en frysepose, hvorefter jeg farvede den resterende halvdel med gul frugtfarve. Jeg hældte derefter tilsvarende den gule topping i en frysepose, og puttede igen de to poser med topping i en ny frysepose, og klippede et lille hul i enden på dem alle tre. Jeg placerede en tyl i den yderste pose, og pressede topping fra de små poser ud igennem tyllen.     

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?