torsdag den 30. maj 2013

Skyr med rabarber og müsli

Denne trifli-agtige morgenmad er super lækker, og hurtig at lave. Dosér sukker efter rabarberens modenhed og din egen smag. Jeg foretrækker den let syrlig.

Rabarbergrød til 5-6 personer eller portioner
500 g rabarber
125 g sukker
1 stang vanilje
3/4 dl vand
Evt. citronskal

Skær rabarberen i mindre stykker på 1,5 cm. Kom dem i en gryde sammen med vand, sukker og den flækkede vaniljestang og kornene. Kog langsomt op ved svag varme, og skru op, når sukkeret er opløst. Lad den simre til rabarberen er godt kogt ud. Kan hældes på atamon-skyllede glas som marmelade med lidt rød melatin (se fremgangsmåde på deklarationen) eller køles af og gemmes til morgenmad nogle dage i køleskabet.

Müsli
100 g havregryn
50 grofthakkede nødder og mandler
30 g solsikkekerner
3 spsk. flydende honning
Evt. 50 g grofthakket chokolade
Prøv også at med tørret frugt fx rosiner, melon, papaya, ananas eller banan

Det hele blandes sammen på en bageplade med papir, og overhældes med honning. Ristes i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 20 min. til det er gyldent og dufter skønt.
Vend chokoladen i, når müslien er kølet godt af.


Anret morgenmaden i et glas. Start med skyr/yoghurt i bunden efterfulgt af rabarbergrød. Lav et lag mere af hver, og top med müsli og evt. lidt ekstra honning og frugt/bær

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?