lørdag den 25. maj 2013

Rare rabarber cupcakes med hvid choko-frosting

Jeg har selv rabarber i haven, men de kloge siger at man først bør høste efter et par år. Derfor måtte jeg forbi supermarkedet, og da sæsonen lige er skudt igang, var det ikke noget problem at få et ordentlig, frisk bundt. Man kan derfor snildt lave en omgang rabarberkompot, ovnbagt med crumble eller marmelade af de resterende stængler.
Jeg vil klart anbefale at prøve disse cupcakes, som har den helt rigtige konsistens; bløde indeni og sprøde i toppen og med en sødme og syrlighed over sig på én gang.

Ca. 12 stk.
120 g mel
150 g rørsukker
100 g smør
2 æg
50 g grofthakkede mandler
2-3 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
1 dl creme fraiche
50 g marcipan (man kan også bruge fint kokosmel)

150 g rabarber
2 spsk. rørsukker

Skær rabarberen i ½ cm. stykker. Læg dem i et fad og drys med de 2 spsk. rørsukker. Lad det trække lidt tid. Rør blødt smør og rørsukker sammen, og pisk æggene i ét ad gangen. Rør godt. Tilsæt nu hvedemel, vanilje, bagepulver, mandler og cremefraiche. Kom revet marcipan i dejen, og reguler konsistensen med mel/lidt mælk. Vend til sidst rabarberen i, og kom dejen i papirsforme støttet af en muffins-metal-form med plads til 12 muffins, så de ikke flyder ud. Bages ved 200 grader i 15-20 min. Tjek med en kødnål eller strikkepind.

Frosting 
100 g flødeost
60 g smør
Flormelis
2 spsk. citronsaft
100-150 g hvid chokolade

Start med forsigtigt at smelte chokoladen over vandbad. Lad den køle godt af. Flødeosten piskes op med smør, og flormelis, smeltet chokolade og citron hældes i. Fornem dig frem til den rette luftige frosting.
Brug sprøjtepose og pynt kagerne med det du synes

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?