Luftige scones

Jeg har i lang tid forsøgt at finde den perfekte opskrift på scones. Herinde på bloggen har jeg desuden en opskrift på bananscones, men de er mere bolle-agtige i konsistensen end de populære engelske scones. Derfor har jeg sat denne opskrift sammen, og de bliver altså utrolig lækre og lette i det.

10 scones
270 g mel
50 g smør
40 g sukker
1 tsk. salt
3 tsk. bagepulver
2-3 tsk. vaniljesukker (afhængig af smag)
1 dl yoghurt, creme fraiche eller andet syrnet produkt (her græsk yoghurt)
1 æg
2 mellemstore og modne bananer (hvis du foretrækker almindelige scones kan man hælde 1-1½ dl mælk i dejen i stedet)

Evt. afveksling med chokolade, nødder eller tørret frugt

Kom mel i en skål, og smuldr smørret heri. Tilsæt derefter sukker, salt, vanilje og bagepulver. Hæld yoghurt, æg og banener i. Vendes meget forsigtigt sammen, og skal IKKE æltes. Den skal være rimelig fedtet i det. Dejen vendes nu ud på et meldrysset bord, og der trykkes forsigtigt scones ud af dejen på 1½-2 cm. Lægges på en bageplade med papir, og bages i ca.15 min. ved 200 grader. Tjek bunden på dem - de ser nemlig ikke nødvendigvis færdige ud!






Kommentarer

Populære opslag