mandag den 13. maj 2013

Kylling med grønt i oystersauce

Denne thai-ret laver jeg ofte, når det skal gå hurtigt, og jeg har en række forskellige grøntsager, som jeg skal have spist. Hvis du kender det thailandske eller vietnamesiske køkken, er du helt sikkert stødt på denne velsmagende ret med den karakteristiske tyktflydende masse lavet af sukker, salt, vand med majsstivelse og tilsat lidt østers-essens eller
ekstrakt. Varier grøntsagerne som det passer dig.

2-3 personer
200 g nudler (dem du kan lide æg- glas- ris eller fuldkorn)
1 stor kyllingefilet
1 lille løg
½ squash
½ spidskål (lille)
1/4 blomkål (eller mindre)
2-3 forårsløg
1 spsk. ingefær
4 fed hvidløg
½ lime
1 dl østerssauce
1 dl bouillonvand
1 tsk. rørsukker
1 stort sammenpisket æg

Soyasovs og evt. fish-sauce og chilisovs (efter smag)

Start med at skære alle grøntsagerne ud i rimelig store stykker. Kålen falder hurtigt sammen og bliver blød. Kog nudlerne som anvist på pakken, og lad dem køle lidt. Hvis de hænger sammen, vend dem da i koldt vand. Skær kyllingen i små tern, så grøntsagerne dominerer retten mest muligt. Steg kylling, løg i både, finthakket hvidløg og ingefær ved høj varme, mens du rører rundt. Steg videre et par minutter og tilsæt de meget faste grøntsager (her blomkål), efterfulgt af spidskål og squash. Tilsæt soya, sukker, lime og lidt fishsauce (vær varsom, da det hurtigt smager igennem), og smag retten til.  Bland 1 dl kogende vand med en hønsebouillon-terning, og bland med østerssauce, og hæld det derefter i retten. Smag til igen. Hæld til sidst nudler, forårsløg og sammenpisket æg i wokken, og skru igen højt op for varmen et par minutter til ægget er stivnet.

Anret med ristede cashewnødder eller peanuts og en skive lime.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?