Klassisk marmorkage evt. med et twist

Ingen mors dag uden kage. Jeg kom derfor i tanke om denne klassiske sandkage formet af lys og mørk dej, og min søster og jeg måtte straks i gang. Hvis man vil give den et twist kan man tilsætte lidt citronsaft og skal til den lyse dej eller komme hvid/mørk chokolade i. Chokoladen kan smeltes over vandbad, køle af og kommes i dejen eller hakkes. Grundopskriften lyder:

1 springform eller rugbrødsform
200 g blødt smør
200 g sukker
3 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
3 æg 
250 g hvedemel 
1½-2 dl mælk 

2 spsk. kakao eller 100 g smeltet mørk chokolade 


Smør og sukker røres godt med elpiskeren eller i en røremaskine. Æggene tilsættes ét af gangen. Derefter blandes bagepulver med melet, og det røres i dejen skiftevis med mælken. 1/3 del af dejen hældes i en anden skål, og kakao/chokolade vendes i.
I en kageform hældes først lidt lys dej, derefter lidt mørk, indtil der ikke er mere af de to. Vend forsigtigt rundt med en stor spiseske, så kagen får et flot marmoreret mønster. 
Bages ved 175 grader i ca.45 min. Brug en strikkepind til at mærke om kagen er færdig. 







Kommentarer

Populære opslag