tirsdag den 28. maj 2013

Fedtfattig spinattærte

Mangler du lidt variation i madpakken eller skal du stå for maden til en skolefest, picnic eller let frokost? Denne her tærte er rigtig nem at gå til, og så er den knap så tung som almindelige tærter pga. den fedtfattige dej.

1 stor tærte
Dej
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
150 g kvark
5 spsk. neutral madolie
Evt. lidt mælk

Dejen vendes godt sammen til den er noget elastisk i det, og stadig lidt fedtet. Reguler konsistensen med mælk/mel. Rul den ud med kagerulle, og læg den i en smurt tærteform. Tryk den godt op ad kanterne, og prik den med en gaffel. Forbages ved 200 grader i 10 min. Fyldet laves imens.

Fyld
350-400 g hel, grofthakket spinat
100 g skinke i tern/strimler
150 g revet, mellemlagret ost
2 æg
½-1 dl fløde (piske- eller madlavningsfløde)
1 lille fed hvidløg
½ spsk. estragon (frisk eller tørret)
35 g hakkede valnødder
Salt, peber

Bland den afdryppede, let optøede, spinat med reven ost, skinke, æg og fløde. Kom kun fløde i så fyldet er vædet lidt ellers bliver tærten for vandet. Smag til med hvidløg, estragon samt salt og peber. Vend valnødderne i, og kom fyldet på den forbagte tærtebund. Bages ved 200 grader i ca. 20 min.


Spis den med salat evt. drysset med ristede græskar- eller solsikkekerner, et glas kølig hvidvin eller rose, og lidt groft og rustikt brød. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?