onsdag den 17. april 2013

SOFT brownies

Jeg har med årene indtaget adskillige stykker brownies, og også prøvet adskillige opskrifter. Indtil videre er min foretrukne nedenstående opskrift. Både fordi den er nem at gå til, ikke kræver et hav af nye ingredienser, er lækker og rimelig fast i konsistensen. Spis den til hjemmelavet is eller sorbet, friske stykker frugt, råcreme, brunch eller bare helt enkel til en kop kaffe.

Ca. 20-24 stykker
180 g smeltet smør
100 g mørk chokolade
200 g sukker
100 g hvedemel
30 g kakao
2 tsk. vaniljesukker
120 g grofthakkede valnøddekerner, pistacie eller hasselnødder

Evt. chokoladetopping 
Prøv at blande 100 g smeltet smør med 150 g mørk chokolade og lad det blive stift i køleskabet. Smør det ud over den afkølede kage.

Evt. hvid chokoladetopping
Du kan også eksperimentere med hvid chokolade-topping. Smelt 200 g hvid chokolade og afkøl. Pisk 2,5 dl. flormelis og 100-150 g smør godt, og pisk forsigtigt den hvide, afkølede chokolade i massen, så den bliver lækker luftig. Brug sprøjtepose eller fordel med dejskraber ud over kagen.

Evt. Sarah Bernhardt-creme
Kog 4 dl. fløde op i en gryde, og tilsæt 150 g. grofthakket chokolade. Blandingen koges ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Cremen køler af i fire timer på køl, og piskes let op til rette konsistens. Fordeles over kagen.


Smørret smeltes over vandbad med chokoladen ved middel varme. Afkøles derefter godt. Sukker og æg piskes hvidt og skummende, og blandes med den afkølede chokolademasse. Hvedemel, kakao og vanilje sigtes i dejen, og vendes rundt med en dejskraber. Tilsæt evt. lidt mælk, hvis dejen er alt for fast. Til sidst vendes nødderne i, og dejen fordeles i en lille bradepande eller tærtefad. Bages ved 180 grader i 25-30 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?