Fudge flødekarameller

Disse små bløde lækkerbiskener er både fine som alternativ værtindegave, en god anledning til at få brugt en rest fløde, og et sødt indslag i madpakken.
Afhængig af hvor bløde man foretrækker dem, kan man lade karamel-massen koge lidt mørkere uden at brænde på. Forsøg selv.

Ca. 40 små stykker 
4 dl piskefløde
200 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
5 spsk. flormelis
1 spsk. neutral olie
Kns. salt

Piskefløde, sukker og vanilje koges sammen ved middel varme. Rør ind i mellem indtil massen er lysebrun og tyktflydende. Der går et godt stykke tid, men pludseligt går det stærkt, så hold godt øje. Sigt flormelissen i karamellen, og rør rundt. Giv et lille drys salt (knivspids). Hæld nu karamellen i et lille firkantet ildfast fad eller form, som er penslet med olien. Så snart den er fast, skæres nu små firkanter. Lad karamellerne køle godt af, og pak dem ind i cellofon, og pynt med et bånd.




Kommentarer

Populære opslag