onsdag den 27. marts 2013

Torskefilet med rodfrugt-slaw og krydderurte-dressing

Jeg faldt over noget lækker torsk, og havde samtidig nogle rodfrugter der skulle bruges. Jeg endte op med denne kombi, og det var klart et hit og anbefalelsesværdigt.

2 personer
250 g lys fisk (fx. sej, fladfisk eller torsk)
Æg og rasp til panering

Rodfrugt-slaw
3-4 gulerødder
4 mellemstore rødbeder
1/4 knoldselleri
Et twist citron
2 tsk. dijonsennep
1 stort rødløg
1 bæger yoghurt (15-18%)
Salt og peber
Evt. et drys ristede nødder eller kerner fx. saltede solsikkekerner

Hvid dressing
Blandede krydderurter (de klassiske dild, purløg, persille - prøv også merian, salvie, estragon)
1 bæger kvark eller yoghurt
Citron, salt og peber

Start med at lave den anderledes version af råkost. Skræl gulerødder, rødbeder og selleri. Riv grøntsagerne eller skær dem i tynde stænger. Dryp citron over, og bland med sennep, finthakket løg, yoghurt, salt og peber. Smag til.
Bland derefter grofthakkede krydderurter med yoghurt/kvark, smag til med citron salt og peber. Fisken paneres. Lad imens panden blive rigtig varm. Læg fisken på og steg et par minutter på hver side, så kødet holder på sin saft og kraft. Anret med slaw, krydderurte-dressing og kartofler.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?