KÆMPE kanelsnegle

Kanelsnegle er altid et hit i min familie. Jeg har igennem tiden eksperimenteret med flere opskrifter, men nedenstående er klart at foretrækker. Sneglene holder sig friske i flere dage, og de er lækre luftige. Fyldet flyder heller ikke så let ud.
Marcipan, æbler eller creme er andre variationer på denne standardopskrift:

12-16 stk.
50 g gær
500 g hvedemel
100 g grahamsmel
200 g margarine
3 spsk. sukker
2 æg
2 ½ dl. mælk

Remoncefyld
150 g blødt margarine
250 brun farin
2 spsk. kanel

Pensling: yoghurt eller creme fraiche

Start med at smelte margarinen i en gryde ved jævn varme. Tag derefter gryden af blusset, og hæld mælk i. Rør rundt, og mærk med en lillefinger om blandingen er håndvarm. Ellers lad den køle af et øjeblik. Smuldr derefter gæren i blandingen, og hæld den op til sukkeret og melet (hvede og grahamsmel) i en skål. Rør rundt, og tilsæt to æg. Ælt dejen godt ved at folde den ind mod midten, så der arbejdes luft ind i den. Tilsæt mere mel efter behov. Lad den hvile, mens du rører blødt margarine med farin og kanel. Rul dejen ud til en stor firkant på omkring 60 * 60 cm., og smør remoncen ud med en paletkniv. Rul sammen, og skær kanelsnegle ud, så der bliver 12-16 stk. Sæt dem på en bageplade, og tryk dem flade. Smør et lag yoghurt på sneglene med en pensel, og lad dem hvile tildækket med husholdningsfilm et lunt sted en times tid. Bages ved 200 grader i 15-20 min. til de er let brune i kanten. De første 10 minutter af bagetiden, sættes en bageplade over sneglene, så bliver de ikke så mørke og mere luftige i det.

Pyntes med glasur og evt. krymmel

Kommentarer

Populære opslag