Rugboller med gods i

Disse rugboller er helt ideelle, hvis du ligesom jeg ofte går kold i løbet af eftermiddagen, eller bare ønsker at starte dagen med en god bund. De indeholder godt med fibre, og mætter derfor i længere tid. Man kan frit blande de kerner eller frø i som man foretrækker, men skal dejen ikke bliver alt for tung, bør der ikke reguleres på rugmel/hvedemel-balancen.

Ca. 12 boller
20 g gær
4 dl lun mælk
2 spsk. honning eller sukker
1 dl yoghurt eller creme fraiche
1 stor spsk. salt
1 dl hørfrø
3 dl rugmel
6-7 dl hvedemel
1 æggeblomme (kan udelades)

Gæren opløses i det lunkne mælk. Salt, honning, hørfrø og evt. kerner tilsættes, og det hele røres sammen. Tilsæt derefter rugmel og synet mælkeprodukt samt evt. æg, og hæld derefter hvedemel i lidt ad gangen, så konsistensen bliver fast, men stadig klæg i det. Lad nu dejen hæve i køleskabet natten over. Sættes dagen efter på en bageplade med to spiseskeer. Dejklatterne efterhæver nu i en time eller to et lunt sted, og bager ved 220 grader i ca.30 min. Stil under bagningen en bradepande med vand i bunden af ovnen. Dampen giver bollerne en dejlig sprød overflade. Tjek om bunden lyder hult inden de tages ud og køler af.



Kommentarer

Populære opslag