Påskelagkage med appelsinmousse og hvid chokoladeganache

Min morfar har fødselsdag i ugen op til påske, og hvad er mere oplagt end at lave en rigtig påskelagkage. En påskelagkage har i min optik noget friskhed over sig, og jeg valgte en appelsinmousse med meget saft og skal, som står i kontrast til den tunge chokoladeganache. Jeg lavede selv tre lyse lagkagebunde, og du kan finde opskriften under Laber Lagkage herinde på bloggen.

Appelsinmousse 
2 past. æggeblommer
1 tsk. vaniljesukker
5 spsk. sukker
4 dl friskpresset appelsinsaft gerne med frugtkød
Revet appelsinskal af 1-2 appelsiner
4-5 blade husblas
2 dl fløde
2 æggehvider

Æggeblommer, sukker og vanilje piskes godt sammen til en luftig masse. Husblas lægges i blød i koldt vand 10 min., hvorefter det vrides for vand, og smeltes over vandbad ved middel varme. Lad det køle af kort, og bland appelsinjuice og skal i lidt ad gangen. Hæld det nu i æggesnapsen, og rør. Pisk fløden til skum, og rør det i blandingen. Pisk ligeledes æggehviderne, og vend dem forsigtigt i. Stil moussen på køl, og rør rundt et par gange med jævne mellemrum indtil det er stivnet, så appelsinsaft og skal fordelen i massen. Lad det hvile nogle timer på køl.

Chokoladeganache (hvid)
½ l piskefløde
200 g hvid chokolade

Hak chokoladen, og kog langsomt fløden op til kogepunktet. Tag gryden af blusset, og kom den hakkede chokolade i. Rør godt rundt indtil chokoladen er helt opløst. Tildæk gryden med husholdningsfilm, så det går ned ad siden og rører overfladen. På den måde forhindres kondensvand. Stil massen på køl over natten. Dagen efter piskes ganachen langsomt op på laveste hastighed med elpiskeren indtil en cremet konsistens er opnået. Jeg piskede et godt stykke tid, og skal kagen transporteres bør den være ret fast i det.


Læg nu først en kagebund på et fad eller en opsats, smør chokoladeganachen på bunden, og gem lidt til toppen af kagen. Læg en ny bund over cremen, og smør forsigtigt moussen over i et tykt lag. Slut af med den sidste bund, og et lag chokoladecreme. Rul noget fondant ud med flormelis, og indfarv det evt. med frugtfarve (her lidt grøn), og skær en cirkel. Læg den på toppen af kagen, pynt med chokolade og påskeæg.




Kommentarer

Populære opslag