lørdag den 9. marts 2013

Massaman curry

Har du nogensinde rejst i Asien, er du helt sikkert stødt på denne fantastiske thairet med muslimsk oprindelse. Retten indeholder ofte kokosmælk, ristede peanuts eller cashewnødder, kartofler, laurbærblade, kardemommebælge, stjerneanis, koriander, spidskommen, palmesukker, fiskesauce, chili, og serveres med ris, syltede ingefær, agurk og chili vendt i eddike og sukker. Den kan dog varieres med forskellige krydderier og grøntsager.
Hovedsmagen i denne ret udgøres af Massaman curry pasta, og den karakteristiske røde bøtte kan købes i de fleste velassorterede supermarkeder og asiatiske butikker. Inviter venner og familie på en udsøgt thairet, der er nem at gå til, og som smager forrygende.

2 personer 
300 g oksekød (klump eller noget lignende)
1 stort løg
3 fed hvidløg
Massaman curry (6-7 cm.)
Koriander
Spidskommen
1 dåse kokosmælk
1-2 cm revet ingefær
1-2 syltede chilier (eller en frisk)
3 mellemstore kartofler (gerne sødekartofler)
3 forårsløg
Olie til stegning
Evt. ristede peanuts eller cashewnødder som drys

Start med at brune kødet i en god stor gryde. Når det er godt brunet, tages det op af gryden, og lægges på en tallerken. Derefter svitses et hakket løg og hvidløg, hvorforefter massaman curry steger med et minuts tid, og de resterende krydderier, chili og ingefær tilsættes. Start hellere med små doser, og krydr op, når du smager til. Kom kødet tilbage i gryden, og hæld kokosmælken over. Lad retten simre i minimum 30. min. Imens skrælles og skæres de tre kartofler i mindre stykker. Efter den halve time tilsættes de retten, og koger med i 20-30 min. Smag retten til med krydderier, salt og peber. Tilsæt palmesukker, hvis retten er for bitter.
5 min. før servering tilsættes forårsløgene som er skåret i mellemstore stykker på langs.

Krydret agurkesalat
1/4 agurk
1 lille rødløg
Chili

Lage
4-5 spsk. lageredikke
1 spsk. sukker
Lidt kogende vand
Salt og peber

Agurken deles på langs, og kernerne skrabes ud med en ske. Agurken skæres i tynde skiver, og kommes i en skål. Sukkereret  opløses i det varme vand, og køler kort af inden eddike, salt og peber tilsættes. Lagen hældes til sidst over agurkerne, og der drysses med rødløg og lidt chili
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?