fredag den 15. marts 2013

Gulerodssuppe med ingefær og pinjekerner

Gulerødder er noget de fleste har i grøntsagsskuffen, og har man ikke nogen ideer til aftensmad, er denne her opskrift et rigtig godt bud. Kan serveres med et glas koldt hvidvin og lidt ciabattabrød.

2 personer 
400 g gulerødder 
1 mellemstort løg i tykke skiver
20 g smør 
Salt og peber 
Frisk timian eller tørret
1 liter grøntsagsbouillon 
½ dl. basmatiris 
Citronsaft
Ingefærsaft (pres eller riv en lille knold ingefær)

Græsk yoghurt eller creme fraiche 

Ciabattabrød 
Ristede pinjekerner 

Gulerødder og løg svitses i smørret ved jævn varme i 20 min. Der krydres med salt, peber og timian. Derefter tilsættes bouillon og ris, og suppen koges yderligere 20 min. til gulerødderne er godt møre. Blend suppen med en stavblender, og hæld den tilbage i gryden. Smag nu til med citron, ingefær, salt og peber. 



Anret med yoghurt (evt. blandet med lidt frisk chili og limesaft), pinjekerner, brød og et glas hvidvin. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?