Gulerodsboller med kerner

Disse gulerodsboller er en klar favorit hos mig. Man kan sagtens lave en udgave med smagsneutral madolie, men de får en særlig god blødhed, når man har lidt smør/margarine i dejen. Fedtstoffet skal dog ikke indrulles i dejen som i rigtige gulerodsbrud, så denne opskrift er lidt mere fedtfattig og lidt mindre besværlig.

12-15 boller

50 g. gær
1½ dl lunkent vand
50 g smør
5 dl mælk
2 tsk. salt
1 spsk. sukker
150 g sigtemel eller grahamsmel
Hvedemel
4 store gulerødder, revet
En håndfuld solsikkekerner 

Pensling: et sammenpisket æg

Gæren røres ud i den lunkne vand. Smørret smeltes ved middel varme, og den kolde mælk hældes i. Blandingen tages af varmen når den er lunken. Mel, sukker, salt, smør/mælkeblandingen, revet gulerod og solsikkekerner tilsættes gærblandingen lidt efter lidt. Dejen slåes godt sammen i en skål, og æltes fint igennem på et meldrysset bord til den rette blødhed og smidighed er opnået.

Dejen hæver et lunt sted en times tid til dobbelt størrelse.
Pres derefter luften ud af dejen ved at folde den med knoerne. Form 12-15 boller, og lad dem efterhæve på en bageplade i en halv times tid. Bollerne pensles med æg, og strøs med lidt sigtemel. Bages i en 200 grader varm ovn (midterste ribbe) i 20 min. til de lyder hult i bunden.


Kommentarer

Populære opslag