onsdag den 13. februar 2013

Farverige fastelavnsboller med hjemmelavet creme

Der var i år ingen børn forbi og synge, men traditionen tro skulle der alligevel bages fastelavnsboller. Oprindeligt var fastelavn en folkereligiøs fest, hvor man fejrede forårets komme, men med ned til minus 7 grader i nat, lader det vente på sig. Imens må vi varme os med lun te og hjemmebagte fastelavnsboller.

Ca.12-15 stk.
50 g gær
1½ dl lunkent vand
50 g smør
5 dl mælk
2 tsk. salt
1 spsk. sukker
3 tsk. vaniljesukker med top
Hvedemel

Et sammenpisket æg til pensling

Gæren røres ud i den lunkne vand. Smørret smeltes ved middel varme, og den kolde mælk hældes i. Blandingen tages af varmen, når den er lunken. Mel, salt, (vanilje)sukker og smørblandingen tilsættes gærblandingen lidt efter lidt. Dejen slåes godt sammen i en skål, og æltes til den rette blødhed og smidighed er opnået. Den hæver et lunt sted i ca. en time til dobbelt størrelse. Pres derefter luften ud af dejen ved at folde den med knoerne, og rul den ud til et rektangel. Skæres i 12-15 firkanter, fordel cremen med en ske, og fold dejhjørnerne godt op omkring midten på dej-firkanterne, så cremen ikke løber ud under bagningen. Bollerne lægges på en plade med samlingen nedad, og efterhæver ca.20. De bages ved 200 grader i 15-20 min.

Creme
2 æg
2 spsk. sukker
2½ majsstivelse
2½ dl mælk
½ stang vanilje

Sukker, æg og majsstivelse piskes godt sammen under svag varme i en gryde. Mælk, vaniljekorn og stang tilsættes. Cremen bringes nu i kog, mens der piskes. Cremen koger et par minutter under stadig omrøring. Lad den køle godt af.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?