Chokolade-bomber med frosting

Er du ligesom jeg helt tosset med chokolade i alle afskygning, bør du prøve denne opskrift på chokolade-bomber. Jeg lavede en hvid frosting med flødeost, da den står godt i kontrast til al chokoladen og kakaoen, men man kan også sagtens lave en ren vanilje-variant uden flødeosten.

12 store muffins 
4½ dl hvedemel
1½ dl kakao
1 3/4 sukker
2 tsk. bagepulver
1 kns. salt
2 ½-3 dl mælk
1 dl yoghurt eller andet syrnet mælkeprodukt
3/4 dl neutralt olie (majs eller raps)
2 æg
1 tsk. vanillesukker
170 g mørk chokolade
(eller 85 g hvid og  85 g mørk)

Frosting 
200 g flødeost naturel
125 g smør
125 g flormelis
3 tsk. vanillesukker

Tænd ovnen på 175 grader. Sigt mel, kakao og bagepulver i en skål, og bland med sukker og salt. Pisk med håndmikser mælk sammen med yoghurt, og tilsæt æg og vanillesukker. Hæld lidt efter lidt olien i mælkeblandingen, mens der piskes. Pisk nu mælkeblandingen med melblandingen og 3/4 af chokoladen. Hæld dejen i muffinsforme af papir, og lad dem støtte af en metalform, så de ikke flyder ud under bagningen. Inden de bages drysses og trykkes det resterende chokolade ned i muffinerne, og de bages midt ovnen i ca.15-20 min. Lad dem afkøle godt, og pisk ingredienserne sammen til frostingen. Brug en sprøjtepose, og pynt dem som du synes!




Kommentarer

  1. Mums. den bliver bageren sat igang med i morgen

    SvarSlet
  2. Du kan godt begynde at glæde dig, og de er jo forholdsvis nemme at gå til, så bageren kommer ikke på overarbejde :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?

Populære opslag