Boller med abrikos og mandel

Tørrede frugter behøver ikke kun gemme sig i snackskålen, i müsliblandingen eller i julekonfekten. De kan bruges i næsten hvad som helst; i salater, krydrede retter, is, smoothies, kage og altså også i brød. Det er kun fantasien og ens personlige smag, der sætter grænsen.
Disse boller blev rigtig lækre, og man kan også sagtens prøve med abrikos/mandler i en koldthævet dej. Se fx boller med tranebær og mandler herinde.

Ca. 15 boller 
100 g abrikoser (tørrede)
100 g mandler

25 g gær
4 dl lunkent vand
1 dl syrnet mælkeprodukt
2 tsk. salt
1 spsk. sukker eller honning
100 g grahamsmel
Ca. 500-600 g hvedemel

Pensling: lidt mælk og drys i form af sigtemel/fuldkornsmel
 
Abrikoserne skæres i små tern. Gæren opløses derefter i vandet. Tilsæt yoghurt, salt, sukker, grahamsmel, abrikoser, mandler og det meste af melet til gærblandingen. Dejen æltes godt, og der tilsættes mere mel efter behov til den er blød og elastisk. Dejen hæver et lunt sted i 60 min. Den skæres derefter i dejstykker, og der formes omkring 15 boller, som sættes på en bageplade. Lad bollerne efterhæve i 45 min., og pensl dem med mælk og drys lidt mel ovenpå. Bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.


Kommentarer

Populære opslag