tirsdag den 8. januar 2013

Ribeye med halve kartofler og chili-gulerødder

Den anden dag faldt jeg over noget rigtig godt oksekød.  Ribeye er efter sigende skåret af det der hedder marmoreret oksefilet, og er det øverste stykke af fileten oppe mod nakken. Marmoreringen gør at kødet har en ekstrem god smag og kraft i sig, og fedtmarmoreringen var det også den jeg faldt for i køledisken. Der er utallige muligheder for tilbehør til oksekød, men i får her opskriften på ribeye med timiankartofler og chili-gulerødder med honning. Meget simpelt og meget lækkert.

Ingredienser 

Til 2 personer
2 ribeyes 
Lidt smør og olie til stegningen

8-10 mellemstore kartofler
Frisk eller tørret timian
Salt, peber og olivenolie

6-8 mellemstore gulerødder
2 spsk. olivenolie
2 fed hakkede hvidløg
1 tsk. chiliflager
2 spsk. sorte oliven
50 g feta (foretrækker blokfeta - det har den mest cremede smag)
Lidt citronsaft og honning

Forbered først kartoflerne. Vask dem grundigt med en svamp, og skær dem i halve. Læg dem på en bageplade med papir og pensl med olivenolie. Drys lidt salt og peber på, og et par kviste timian lægges ved (tørret kan også bruges). Sæt kartoflerne i en 200 grader varm ovn. Imens gøres gulerødderne klar. De skrælles, og skæres i stave. De lægges derefter i et lille ildfast fad, vendes med olie, lidt honning, hvidløg og chili og sættes ind i ovnen til kartoflerne, når de har ca. 20 min. tilbage af bagetiden. Hold øje med gulerødderne løbende. Jeg foretrækker dem møre, men med bid i. Hak imens de sorte oliven, så de er klar til gulerødderne er færdige. Kort før servering anrettes gulerødderne med oliven, smuldret feta og et twist citron.
Steg bøfferne i smør og olie ved fuld varme ca. 2 min. på hver side. Vend løbende, og skru ned for temperaturen til sidst.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?