onsdag den 2. januar 2013

Havretern med nougat

Disse små havretern er blevet et obligatorisk indslag i juledagene hos os, og jeg synes jeg vil dele opskriften med jer. Den er utrolig simpel, men det går bestemt ikke udover smagen, som er utrolig lækker. Havregrynene bliver karamel-agtige, og den bløde nougat passer perfekt til denne konsistens. Det behøver jo ikke være jul for at prøve ;-)

Ca.24 små tern
Ingredienser
100 g smør
4½ dl havregryn
1 spsk. mel
1½ tsk. bagepulver
1 dl sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 spsk. lys sirup

Pynt: 100 g blød nougat

Fedtstoffet smeltes i en gryde eller i mikroovnen. Derefter blandes havregryn, mel, bagepulver, sukker, vaniljesukker og sirup i en skål, og smørret tilsættes. Der røres godt rundt.
Blandingen fordeles i en lille smurt bradepande eller ildfast fad, og bages på en rist nederst i ovnen ved en 200 grader varm ovn i ca. 10-20 min. Lige efter at kagen er kommet ud af ovnen, skæres nougatten i tynde skiver med en ostehøvl, og lægges i ét lag ovenpå kagen. Når nougatten er smeltet, laves et dekorativt mønster med en gaffel. Kagen skæres umiddelbart efter i tern, og køler af inden servering.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?