tirsdag den 8. januar 2013

Æggesalat med nybagt rugbrød

Hvem husker ikke de obligatoriske og ofte ildelugtende æggemader i skolens spisefrikvarter? Her er et lækkert alternativ. Jeg vil dog foreslå at opbevare salaten i en lille plastboks med tætsluttet låg, og så spise rugbrød eller boller dertil. Så slipper man også for at dele ens madpakke med andre før den skal spises :-)

Ingredienser 
Til ca. 6 halve rugbrødder

3 store hårdkogte æg 
½ æble (pink lady er godt, men andre søde æbler er også et hit)
Et halvt rødløg (et lille)
1½ dl creme fraiche
Et bundt purløg
1 tsk. karry
Smages til med citron, salt og peber

Prøv også: kapers i salaten, men reducer da saltmængden. Syltede agurker er også lækkert.

Skær æble, æg og løg i små stykker. Bland creme fraichen med purløg, karry, citron, salt og peber, og vend det forsigtigt med ægge-blandingen. Mums.





Spises til friskbagt rugbrød (se opskriften herinde), tomat, agurk og evt. gulerodsstænger.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?