søndag den 27. januar 2013

Chokoladelagkage med hyldeblomstsorbet

Jeg lavede denne lagkage til min mors fødselsdag her i januar, og den falder bestemt i god jord, hvis man er chokolade-elsker. Kagen er forholdsvis kompakt, og derfor passede den lette og luftige hyldeblomst-sorbet perfekt til. Mums.

Ca. 8 personer
Ingredienser 
100 g smør
100 g mørk chokolade
200 g sukker
3 store æg
Ca. 2 dl fløde
200 g mel
3 spsk kakao
1 tsk. bagepulver

Chokolade/Sarah Bernhardt-creme (skal helst laves dagen i forvejen)
3 dl piskefløde
100 g mørk chokolade

Hyldeblomstsorbet ca. 1 l. 
3 æggehvider
2 spsk. rørsukker
4 dl hyldeblomstsaft
4 dl vand

Start med at smelte smørret i vandbad ved middel varme, og rør den hakkede chokolade i indtil den er næsten smeltet. Tag skålen op af vandbadet, og rør i massen til den er helt smeltet. I en anden skål piskes sukker med æg et ad gangen til en luftig konsistens. Sigt derefter hvedemel, kakao og bagepulver i dejen, vend forsigtigt med fløden, og chokoladeblandingen. Hvis konsistensen er meget tyk (skal dog være forholdsvis fast), hæld da lidt mælk i dejen, og vend forsigtigt.
Dejen hældes i en smurt springform på ca.22 cm. i diameter, og bages omkring 50 min. ved 175 grader i midten af ovnen. Afkøl kagen, og del den midt over med tynd kniv (fx filet-kniv).

Chokoladecremen laves ved at smelte chokoladen i fløden, og røre godt rundt indtil cremen rammer kogepunktet. Skru da ned og rør godt rundt et par minutter. Den afkøles natten over, og kan piskes op, hvis den rigtige konsistens ikke er opnået under afkølingen.

Hyldeblomstsorbetten laves ved at sukker, vand og hyldeblomstsaft simrer under omrøring i en gryde indtil sukkeret er opløst. Saften afkøler derefter. Imens piskes æggehviderne stive, og vendes med sukkerlagen. Sorbeten køres i ismaskine i ca.15-20 min. indtil en cremen konsistens er opnået. Det er muligt at fryse uden ismaskine, men det kræver omrøring under fryseprocessen.
Hvis man rammer hylde-sæsonen er det selvfølgelig altid en mulighed selv at plukker blomsterne, og lave sin egen saft. Meget overskudsagtigt!Læg derefter de to kagebunde sammen med chokoladecremen, og gem lidt creme til at komme ovenpå kagen. Riv lidt hvid chokolade på toppen, og anret kagen med hyldeblomstsorbet og en lille nødde-karamel.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?