Ævlende Æble-tærte

Man siger at æblesæsonen har tre kapitler - friske sommeræbler, fuldmodne efterårsæbler og vinteræbler, der holder længest og har udviklet den kraftigste smag. I denne æbletærte kan æbler fra alle sæsoner anvendes. Jeg foretrækker selv æble med ultimativ sødme som fx. discovery eller pink lady, men et let syrligt og samtidig sødmefyldt efterårsæble som rød aroma er også lækkert. Brug de æble du bedst synes om, og som passer til årstiden. Lige nu kan der fås gode Ingrid Marie og Elstar.

6-8 portioner 

100 g smør
1½ dl sukker
1 æg
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
3 tsk. vaniljesukker

Fyld
5 æbler
½-1 dl. lys sirup
En håndfuld knuste makroner
2 spsk. sukker

Udkern æblerne og skær dem i både (hvis overfladen er for stødt, plettet eller tyk kan æblerne også skrælles). Kog bådene lige netop møre i siruppen, og de vendes derfor hyppigt, så de nederste både ikke koges ud. Smør og sukker røres blødt. Æg, mel, bagepulver og vanilje tilsættes.Tryk 3/4 af dejen ud i en smurt tærteform, og drys de knuste makroner over bunden. Læg derefter æblebådene i et fint mønster, og rul resten af dejen ud, som lægges i et rudemønster over æblerne. Til sidst dryses lidt sukker over tærten, som bages i ovnen i ved 175 grader i ca. 30 min.



Serveres med fløde, creme fraiche eller is.

Kommentarer

Populære opslag