fredag den 7. december 2012

Chokoladetrøffel med appelsin-krokant

Forsød tilværelsen med disse jule-konfekt-godter. Det er chokolade-bomber, så efter et par stykker er man i dén grad chokolade-mættet. God fornøjelse.

Ca.30-40 konfektstykker
Karamelknas
100 g sukker
30 g finthakkede, smuttede mandler

Chokoladetrøffel
1/4 l. piskefløde
300 g mørk chokolade
Revet skal af to små appelsiner

Overtræk
200-300 g mørk chokolade


Karamelknasen laves ved at fordele sukkeret i et jævnt lag på en lille kold pande. Sukkeret smeltes uden omrøring. I starten ved kraftig varme et par minutter, og derefter ved jævn varme. Mandlerne tilsættes derefter, og de ristes under omrøring nogle minutter. Karamellen fordeles på et stykke bagepapir, og den køler godt af. Derefter kommes den i en pose, og en kagerulle bruges til at banke karamellen til et forholdsvist fint pulver (læg evt. en viskestykke omkring posen). Gem lidt af pulveret til pynt, og stil det tilside.

Chokoladetrøflen laves ved at koge fløden op i en lille gryde ved jævn varme i 4-5 min. Der røres ind i mellem. Chokoladen deles i mindre stykker, og smeltes sammen med fløden i gryden under omrøring. Trøffelblandingen køles nu let af, og en lille bradepande beklædes med bagepapir. Den knuste karamel-krokant vendes sammen med appelsinskallen nu i trøffelblandingen (appelsinskallen kan også kommes i karamel-krokanten), og massen fordeles i bradepanden, som derefter stilles til afkøling et par time. Den skæres nu i små tern, som dyppes i flydende chokolade (brug en gaffel eller kødnål). Pynt med lidt karamelknas. Konfektstykkerne køles ned eller fryses ned.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?