lørdag den 3. november 2012

Spicy rød karry-kylling

Jeg har en stor forkærlighed for thai-mad, og da jeg den anden aften havde et par kyllingebrystfiletter jeg skulle have brugt, blev én af dem omsat i denne ret. Det er typisk ikke nødvendigt at bruge særlig meget kød i asiatiske retter, da grøntsagerne indtager en større del i retterne, og derfor kan man sagtens nøjes med et stort kyllingebryst til to personer. 

En stor kyllingefilet
1løg
2 store fed hvidløg 
1 porre eller 4-5 forårsløg
½ broccoli, lidt squash, peberfrugt, et par gulerødder (eller hvad man har i køleskabet) 
1 cm frisk eller syltet ingefær
½-1 chili (syltet, tørret, sambal oelek) (mængden afhænger af ens smagsløg)
4 tsk. rød karrypasta 
1 lille dåse kokosmælk 
Smages til med soya/fishsauce/lime og evt. lidt rørsukker

Basmati eller jasminris


Først sættes risene over at koge som anført på pakken. Derefter svites først rød karrypasta ved høj varme i olie mens der røres, og løg/hvidløg tilsættes kort tid efter. Kyllingen lynsteges  til den tager farve, og grøntsagerne hældes ned til kødet, som forvandler retten til en fantastisk farvesymfoni. Lidt chili kan tilsættes med grøntsagerne, men vær varsom. Den røde karrypasta kan godt være stærk i sig selv (især den røde bøtte med karry pasta, som kan købes til omkring 20 kr. i de fleste asiatiske butikker), og det kan derfor anbefales at smage retten til med ekstra chili senere. Efter de snittede grøntsager er vendt et par gange med kødet og karrypastaen, tilsættes kokosmælken, og retten koger forsigtigt op. 
I thailandske retter kan det være en fordel at mærke på grøntsagerne hvornår de har fået tilstrækkeligt. Jeg foretrækker at de stadig har lidt bid, og derfor kan man med fordel komme grøntsager som forårsløg og porre i så sent som muligt, da de hurtigt koger ud.

Retten smages til med soya/fishsauce (start først med et par dråber), lime og sukker. 
Pynt: Koriander, nødder (cashew eller peanuts) og en skive lime 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?