lørdag den 13. oktober 2012

Sansende squashkage

Jeg lovede også at smide squash-kage-opskriften på bloggen, og den var et hit på Horsens Sygehus, hvor den blev prøvesmagt blandt de ansatte. Jeg har hentet inspiration til opskriften hos en veninde, som lavede kagen og opbyggede den i lag med ostecremen. Her er den dog i springform-udgaven:




½ squash eller 3-4 gulerødder (afhængig af størrelsen)
3 æg
200 g. brun farin
200 g. mel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. natron
2 tsk. kanel
4 tsk. vaniljesukker
½ tsk. salt
1½ dl. majs- eller solsikkeolie

Flødeost-topping:
½-1 pakke philadelphia eller buko naturel
½-1 pakke flormelis
4-6 tsk. vaniljesukker
30-50 g. smør

Tænd ovnen på 200 grader. Pisk æggene et ad gangen med brun farin. De tørre ingredienser blandes i en anden skål. De to blandinger piskes sammen med piskeren eller på røremaskine, og olien hældes i lidt ad gangen. Til sidst vendes squash eller gulerødder let i dejen.
Dejen hældes i springform med bagepapir og bages midt i ovnen i 45-60 min. Prik med en strikkepind eller andet spidst. Efter 30 min. kan kagen med fordel placeres nederst i ovnen, og en anden bageplade placeres over kagen, så den ikke bliver for brændt.
Flødetoppingen piskes sammen og smøres udover kagen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?