onsdag den 24. oktober 2012

Hokkaido-suppe (herre-udgaven)

Der er mange muligheder med en hokkaido, og til dem der synes at supper, ligesom med alt andet, ikke kan spises uden kød, kommer her en opskrift som involverer rigelige mængder bacon, løg, fløde og smør.

1 hokkaido
2 løg
3 fed hvidløg
1 rød chili (med/uden kerner)
2 store gulerødder
2 store kartofler
Bacon eller flæsk i tern
1½ dl fløde
Svineboullion opløst i ca. 1 l. kogende vand
½ citron
Timian (frisk eller tørret)
Smør
Salt og peber

Hokkaido, gulerødder og kartofler skæres i mindre tern, og de svitses i smør i en gryde. Løg, hvidløg og chili tilsættes. Det hele simrer ved lav varme i 8-10 min. Derefter tilsættes timian og en klat smør. Når grøntsagerne har taget lidt farve, hældes bouillion blandet med kogende vand over grøntsagerne, så væsken dækker dem. Suppen småkoger i ca. 15 min. til grøntsagerne er forholdsvis møre. Imens sprødristes bacon/flæsketern på en pande.
Derefter blendes suppen, og smages til med salt, peber, chili, fløde og lidt citron. Kan fortyndes efter smag og behag.

Hokkaidosuppen anrettes med masser af bacon og persille.






Man kan også lave lækre sprøde rugbrødsten af fire skiver groft rugbrød (jeg vil anbefale Aldi's rugbrød) skåret i tern, og vendt på en pande med olivenolie og lidt salt. Derefter gives de en tur i ovnene i ca. 10 min. ved 150 grader til de er sprøde og lækre.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?