Henrivende hokkaido-suppe

I efterårsferien stod den traditionen tro på græskarudflugt til den lokale græskaravler, og udbyttet var stort; almindelige halloweengræskar, pyntegræskar, squash og hokkaido.
I får her efterårsopskriften på hokkaido-suppe med dejlig bid af chili og kokosmælk - lige til at styrke sig på i kulden, som begynder at bide udenfor:


1 hokkaido 
1 mellemstort løg
3 store fed hvidløg
2 mellemstore gulerødder
1 stor pastinak/persillerod
1 frisk chili (rød)
1 grøntsagsboullion-terning
Timian
1 tsk. ingefær (frisk eller syltet)
2 spsk. kokosmælk (selve det tyktflydende)
Smør, olivenolie, lidt mælk
Salt og peber

Tilbehør: squashboller (se opskrift her på bloggen) og evt. lidt creme fraiche.

Skær hokkaido og rødder i tern, og svits dem i olie i en gryde. Hakket løg, hvidløg, chili og ingefær tilsættes. Steges ved lav temp. i 8-10 min. Derefter tilsættes lidt timian og en klat smør. Når grøntsagerne har taget lidt farve, hældes boullion blandet med vand ved, så det dækker grøntsagerne, og suppen småkoger i ca. 15 min. til grøntsagerne er forholdsvis møre. Derefter blendes suppen og smages til med salt, peber, kokosmælk og evt. lidt citron. Den kan fortyndes lidt med vand/mælk.





Kommentarer

Populære opslag