lørdag den 13. oktober 2012

Grove pølsehorn

Pølsehorn er et hit hjemme hos mig. De er hurtige og lette at tø op i mikroovnen, tage med i madpakken, på skovtur eller på køreturen. Min søster og jeg var på shopping-tur igår, og så havde jeg squashboller, pølsehorn, juice og lidt frugt med. På den måde sparede vi cafeudgifter, og fandt en hyggelig krog, hvor vi kunne sidde og hyggespise- og snakke for os selv :-)

Denne opskrift er en noget grovere udgave end traditionelle pølsehorn, som hovedsageligt består af hvedemel. Fordelen ved de mange kerner er selvfølgelig at de mætter i længere tid, og det er bestemt en fordel, når man er på farten, og lige skal have en hurtig frokost.

12-14 pølsehorn

50 g gær
5 dl. lunkent vand
1 spsk. flydende honning (sukker kan også bruges)
2 tsk. groft salt
2 spsk. olie (vindrue, solsikke, majs)
1½ dl grahams-, fuldkornsmel eller andet groft
1½ dl havregryn
1 dl hørfrøkerner
Hvedemel
1 pakke pølser

1 æg til pensling
Lidt sesamfrø til pynt

Gæren røres ud i lunkent vand. Salt, honning og olie tilsættes, og de forskellige meltyper og hørfrø tilsættes lidt ad gangen mens der røres godt. Hvedemel tilsættes til dejen har rette konsistens. Dejen hæver et lunt sted i en times tid, eller til den har dobbelt størrelse (radiator, varmt gulv eller ved brændeovn).
Dejen æltes godt igennem igen. Kom ikke for meget mel i. Den må godt være lidt klæg. Dejen deles i to, og hver dejklump rulles ud i en cirkel, og der skæres trekanter ud med en kniv, som rulles om en halv pølse. Pølsehornene kommes på en bageplade med papir, og efterhæver en halv times tid et varmt sted. De pensles med æg og drysses med sesamfrø inden de bages ved 200 grader i ca.15-20 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?