lørdag den 8. september 2012

Kalvesteak med timiankartofler og æble-kerne-salat

Sommersalat med æbler og kerner


Nu er æblesæsonen for alvor over os, og igår fik jeg fornøjelsen af at kokkerere med Anne Hjarnø til FOOD Festival på Tangkrogen i Århus. Hun brugte også de lækre sprøde og søde discovery-æbler, som denne opskrift er inspireret af.
Der skal også lyde en hilsen til en venlig og gavmild producent fra Ydring grønt, som forærede mig salaterne til opskriften her.

God fornøjelse.


2 personer
½ bakke rød mangold-salat
1 håndfuld rucola-salat
2 små discovery-æbler
½ mozzarellabold
2 forårsløg
1 lille håndfuld ristede og saltede græskarkerner

Olivenolie
Vineddike (hyldeblomst brugt her)
Salt
Citron

Salaterne skyldes og anrettes på et fad. Æblerne skæres i både, mozzarellaen smuldres og forårsløgene snittes på langs, og de anrettes ligeledes. Dressingen blandes og hældes over salaten, og der toppes med græskarkerner.



                      Salaten er her serveret med timian-kartofter og kalvekød.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?