onsdag den 19. september 2012

Betagende blommegrød


Min familie forsyner mig hvert år med en stor sending blommer. Jeg når aldrig at få dem alle sammen spist, men blommegrød er en god måde at få brugt nogle stykker på, og så smager det skønt. De kan også halveres og fryses til senere brug i fx marmelade.

Opskrift til 4 personer

750 g blommer
3½ dl vand
220 g sukker
2-3 tsk. vaniljesukker eller en halv stang ren vanilje
2 tsk. citronsaft
2 spsk. kartoffelmel

Blommerne skæres i kvarte og udstenes. Derefter koges de med vanilje i 6-7 min. Sukkeret og citronsaften tilsættes og grøden gives et kort opkog. Når blommerne er godt kogte blendes grøden med en stavblender, og kartoffelmelen røres herefter i. Grøden afkøles og serveres med fløde eller mælk.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?