søndag den 30. september 2012

Balstyriske bananscones

Et par overmordne bananer i frugtskålen, og tankerne ledes hén på svampet banankage i bradepande eller muffinsforme, men oftest skal der en masse smør eller margarine i dejen. Denne opskrift kan sagtens fungere som et sundere og mere mættende alternativ i madpakken eller som indslag til søndagskaffen.

Ca.12 stk.
2 modne, mosede bananer
1½ dl havregryn
Ca. 300 g mel
2 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
2½ tsk. bagepulver
1 knivspids salt
1 æg
3/4 dl mælk
40 g smeltet smør
Lidt hakket chokolade

Alle ingredienser blandes i en skål og dejen æltes sammen med en røreske.
NB. Dejen skal være fedtet og klæg. Med en spiseske puttes mellemstore "dejklatter" på en bageplade med papir, og bollerne bages i en 200 grader varm ovn i 10-15 min. til kanterne er lettere brune (tjek eventuelt bunden).

Der kan laves variationer over ingredienser som rosiner, tørrede bær, nødder - som mandler og hasselnødder.


Katten var også ihærdig for at prøvesmage herlighederne :-)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?