onsdag den 23. maj 2012

Mynte-limesorbet

Til mynteelskerne 

Endnu en skøn skøn forårsaften. Der dufter dejligt af grill fra naboen. Jeg nøjes dog med rugbrød, og glæder mig i stedet til at nyde en frisk mynte-limesorbet på teressen. Denne opskrift er super simpel, og kan både bruges som en dessert eller som et mad-shot man indtager i mellem hvert måltid for at neutralisere smagsløgene. God fornøjelse:

3 dl vand
2,5 dl hvidt sukker
1 stort bundt finthakker mynte (ca. 4 dl)
1,5 dl limejuice

Vand og sukker  bringes i kog. Lad det efterfølgende småsimre ved lav temperatur indtil sukkeret er helt opløst. Den finthakkede mynte tilsættes, og trækker med sukkerlagen i ca. 15 min. Derefter hældes blandingen over en si og limesaften tilsættes. Lad den køle af en halv times tid i køleskabet, og frys den flydende blanding på ismaskine eller i en lufttæt beholder i fryseren.

Vola du har i løbet af kort tid en lækker mynte-limesorbet.  



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?