Mangosalat med kokos og chili

SÆT KRYDR PÅ TILVÆRELSEN

I weekenden havde jeg fornøjelsen af at lave mad til nogle gæster, som forud for besøget havde bestilt thai-mad. Derfor udfordrede jeg min kræsenhed overfor mango, og sprang ud i en spicy mangosalat med kokos. Den passede enormt godt til den stærke massaman curry, og den indiske tzatziki eller syrlige thailandske agurkesalat. I får opskriften her:

1-2 modne mangofrugter
Evt. lidt rørsukker
½ moden ananas
1/4 kokosnød
1 finthakket rød chili
Saft fra ½ lime
Et lille bundt mynte og/eller korinder (hvis man kan lide den karakteristiske smag, men pas på det ikke bliver for parfumeret)

Mango og ananas skæres i tern. Ananas eller mango kan dryses med lidt sukker, hvis de ikke er særlig modne. Lad det trække i 15 min.
Kødet fra kokosnødden  rives i smalle strimler, og blandes med frugtkødet. Chilien tilsættes og salaten smages til med lime og krydderurter. Bør trække en times tid inden servering.


Kommentarer

Populære opslag