lørdag den 10. marts 2012

Thai-heaven

Kylling med cashewnødder (Kai Phat Met Mamuang)

Vi skal med denne opskrift i den krydrede afdeling. I sommers var jeg for første gang i Thailand, og jeg lod mig fra dag 1 rive med af deres fantastiske madkultur. Jeg elsker thaiers simple tilgang til mad. Ris, grøntsager, lidt kød eller hvad man har i køleskabet, som så peppes op med lidt spicy spicy. Styrken i denne ret kan reguleres med chilipastaen.


400 g kyllingefilet i strimler
100 g usaltede cashewnødder
2 tsk. hvidløg
1 tsk. ingefær
Evt. 1 frisk chili
1 spsk. sort chilipasta (kan købes i større supermarkeder eller hos asiatiske købmænd)
½ dl tomatketchup 
1 rød peberfrugt/snack peber 
Ét bundt forårsløg 
3 spsk. fishsauce 
1 spsk. sukker

Cashewnødderne ristes på en pande i lidt olie indtil de er gyldne. Lad dem tørre på et stykke køkkenrulle efterfølgende. Lidt olie opvarmes i en work eller stor pande, og finthakket hvidløg, ingefær, chilipasta tilsættes, hvorefter kyllingen giver selskab til de øvrige ingredienser. Det hele steger i en 5 minutters tid. Ketchup, peberfrugt og forårsløg snittet i skrå 1-2 cm. stykker tilføres retten, som smages til med fiskesovs og sukker.

Cashewnødderne vendes i retten lige inden servering. Serveres med kogte ris, en Chang- eller Singha-øl. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?