Satay med jordnøddedip

En klassisk thai-starter
Her følger en lille appetizer, som snildt kan forberedes på forhånd. Kødet kan eventuelt grilles, når potentielle gæster har indfundet sig.

500 g kyllingefilet i strimler
3 tsk. frisk ingefær
2 tsk. hvidløg
1½ tsk. karry (anbefaler rigtig indisk karry)
1½ tsk. salt
3 spsk. olie
3 spsk. kokosmælk

Ingefær, hvidløg, karry, salt, olie og kokosmælk blandes til en marinade, som kødet marineres. Bør trække i mindst 60 min. Kødet trækkes derefter på pinde, som grilles. Kødet kan også steges som regulære stykker kød på panden eller i ovnen ved 200 grader i 15-20 min til det er gennemstegt, men ikke tørt.

Jordnøddedip
1 ds. kokosmælk (resten fra marinaden) (400 ml.)
2 tsk. rød karrypasta
2 spsk. groft jordnøddesmør
1 spsk. sukker
2-3 spsk. citron eller lime
1 håndfuld saltede peanuts

Den resterende kokosmælk fra marinaden varmes op til kogepunktet (røres konstant i denne proces). De øvrige ingredienser tilsættes i nævnte rækkefølge. Sovsen må ikke koge kraftigt op, da kokosmælken let skiller. Hvis sovsen er for tynd kan jævnes med fx Maizana, men den sætter sig ofte, når den har hvilket i køleskabet et par timer.

Thailandsk agurkesalat 
1 agurk
1 lille rødløg
2 tsk. ingefær
1 rød chili

Lage
En stor sjat lys lagereddike
3 spsk. sukker
1 dl kogt, varmt vand
Salt og peber

Agurken deles og kernerne skrabes ud med en ske. Agurkerne skæres derefter i tynde skiver på 2-3 mm. Eddiken og sukkeret opløses i det varme vand, som smages til med salt og peber. Agurkeskiverne, det finthakkede løg, chili, ingefær kommes i den AFKØLEDE lage. Lad salaten trække i 30 min.


Kyllingsstykkerne/spydene anrettes på en tallerken med dippen, den thailandske agurkesalat og forårsløg og evt. ris!

Kommentarer

Populære opslag