søndag den 11. marts 2012

Appelsin-CHOK

Nem appelsinsorbet

Godt nok er det stadig koldt og trist udenfor, men med denne sorbet kan du forsøde livet lidt og mindes/glædes sommerens varme, hyggelige stunder i haven eller parken og sommerens friske frugt med smag af det søde og glade liv. Et appelsinchok man bliver glad i låget af - værsgo;

8 økologiske appelsiner 
1 økologisk citron
300 g sukker
1½ dl vand

Skallen rives af fire appelsiner og citronen på den fine side af rivejernet. Skallen kommes i en gryde med sukker og vand, og det koges i 5 min. ved middelvarme. 

Sukkerlagen køles helt af, så den danner en karamelagtig konsistens. Imens presses saften af appelsiner og citron - i alt ca. 7 dl. 

Sukkerlagen siges efter afkølingen og blandes med den sigede appelsin- og citronsaft. Isen fryses i en halv liters metalform- eller skål. Den bør piskes i hver halve time indtil den har sat sig. 
Jeg vil dog uden tvivl anbefale at køre sorbeten på en ismaskine, da der er en tidsmæssig besparelse, og konsistensen tilsvarende er i top. Den skal køres mellem 30-45 min. 

Kan serveres med et lille stykke brownies eller en chokoladefondant. Opskrifterne på disse to dessertkager kommer på bloggen i nærmeste fremtid.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Har du en kommentar til en opskrift eller et spørgsmål?